Een bevlogen adviseur en spreker over verandermanagement en gedragsverandering

De impact in een verandering wordt bepaald door de plek waarvan de interventie wordt gedaan en 'the interior condition of the intervenor'

Nieuws

Op het moment zijn er geen nieuwspunten.

Meer

Biografie

Marco de Witte (1959) is een bevlogen adviseur, docent, spreker en coach op het gebied van verandermanagement en gedragsverandering. Hij raakte tijdens een succesvolle academische carrière gefascineerd door het verbinden van theorie en praktijk. In 2003 begon hij zijn eigen adviespraktijk en werd partner bij HGRV Adviseurs Managers. Hij werkt al gedurende decennia aan veranderkundige vraagstukken. Als geen ander vertaalt hij op een heldere en inspirerende manier wetenschappelijke inzichten uit strategie- en verandermanagementliteratuur naar waardevolle concepten en praktijken voor managers. Zijn kracht ligt in het inspirerend begeleiden van raden van bestuur, directie, managers en managementteams in het maken van consistente veranderplannen en het implementeren daarvan.

Marco is tevens als gastdocent verbonden aan de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Erasmus Universiteit Rotterdam (vakgroep Bestuurskunde) en is als (kern)docent actief in commercieel (post)doctoraal onderwijs (zowel open inschrijvingen als incompany). Zo werkt hij o.a. voor de AOG School of Management, Erasmus CMDZ, Sioo en Nyenrode Business Universiteit. Samen met Jan Jonker en Maurits Jan Vink stelde hij ‘Essenties van Verandermanagement’ samen. En met dezelfde Jan Jonker publiceerde hij ‘De Kunst van Veranderen. Bewegen naar de kern’. Er zijn twee actuele veranderkundige thema’s die hem bezighouden: derde orde veranderingen (ook wel transitiemanagement genoemd) en het persoonlijk leiderschap van de veranderaar.